Μόνιμο σύστημα IG-541 (INERGEN)

Μόνιμο σύστημα IG-541 (INERGEN)

Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ

To IG 541 xρησιμοποιείται στην κατάσβεση πυρκαϊών σε ευαίσθητους χώρους, όπως: σε χώρους τηλεφωνικών κέντρων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ευπαθών συσκευών, μηχανημάτων κ.τ.λ.

Το ΙG 541 είναι μίγμα Αζώτου (52%), Αργού (40%) και Διοξειδίου του Άνθρακα (8%), είναι άοσμο, άχρωμο, μη διαβρωτικό και επειδή αποτελείται από αέριο που βρίσκονται ελεύθερα στην ατμόσφαιρα, δεν επηρεάζει το όζον και έχει μηδενική επίδραση στην αύξηση της θερμότητας της ατμόσφαιρας. Το ΙG 541 σβήνει τη φωτιά μειώνοντας το επίπεδο του οξυγόνου στο χώρο κάτω του 13% (σημείο όπου τα περισσότερα υλικά σταματούν να καίγονται).

Ταυτόχρονα το ποσοστό του Διοξειδίου του Άνθρακα που περιέχεται στο μίγμα, προστατεύει όποιον παγιδευτεί στο χώρο της φωτιάς από το χαμηλό επίπεδο οξυγόνου. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το Διοξειδίου του Άνθρακα που περιέχεται στο αίμα και που ελέγχει την ανθρώπινη αναπνοή, αυξηθεί, τότε η μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλο αυξάνεται αντίστοιχα.

Έτσι, αν ένα άτομο εκτεθεί σε περιβάλλον με περιεκτικότητα οξυγόνου μικρότερη από 21%, που είναι το φυσιολογικό, τότε παθαίνει υποξογονία, που είναι μια επίκινδυνη κατάσταση. Η ύπαρξη Διοξειδίου του Άνθρακα στο IG 541 δημιουργεί διαστολή των αρτηριών που τροφοδοτούν με αίμα τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα την αύξηση κατά 15% περίπου του μεταφερόμενου οξυγόνου σ’ αυτό συγκριτικά με την κανονική ατμόσφαιρα. To IG 541 αποθηκεύεται σε φιάλες χωρητικότητας 16,40,60,67,5 και 80 λίτρων.

Κωδικός προϊόντος: IG-541 Κατηγορία:

Share this product :

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
To Βασικό Σύστημα Αποτελείται Από:

Xαλύβδινες Φιάλες Υψηλής Πίεσης, χωρίς ραφή διαφόρων χωριτικοτήτων με ηλεκτροστατική βαφή κόκκινη με μαύρο – γκρι – πράσινο λαιμό.
Οι φιάλες είναι πιστοποιημένες κατά την 99/36 ΕC και ΕΝ 1964 – 1 (π).
Κλείστρο πνευματικό – χειροκίνητο με δυνατότητα τοποθέτησης πυροκροτητή. Είναι επίσης δυνατή η τοποθέτηση κλείστρου ενεργοποιημένου ηλεκτρικά ανάλογα με την απαίτηση του χρήστη.Χαλύβδινη φιάλη πιλότο χωρητικότητας 3 λίτρων, πλήρης αζώτου, με κλείστρο χειροκίνητο με πυροκροτητή ή κλείστρο ενεργοποιούμενο ηλεκτρικά ανάλογα με την απαίτηση του χρήστη (πιλότος χρησιμοποιείται όταν ο αριθμός των φιαλών είναι από δυο και άνω). Η φιάλη είναι πιστοποιημένη κατά CE σύμφωνα με 97/23/ EC από TUV(CE 0036).
Συλλέκτη υψηλής πίεσης, 300bar, γαλβανιζέ διαμέτρου ανάλογα με τον αριθμό των φιαλών από 11/4” έως 3”, με εισόδους 3/4” και έξοδο ανάλογα από 3/4” έως 3”.
Ο συλλέκτης συνοδεύεται από ανεπίστροφες βαλβίδες 3/4” – 3/4” και βάσεις στήριξης του στον τοίχο.
Επίσης Διατίθενται: Βάσεις στήριξης φιαλών και πιλότου, σωληνώσεις υψηλής πίεσης για τη σύνδεση του πιλότου με τις φιάλες μεταξύ τους και των φιαλών με τον συλλέκτη, ακροφύσια διαφόρων διαστάσεων ανάλογα με την σχετική μελέτη.

TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
H Σύσταση του ΙG 541 είναι:

ΑΖΩΤΟ 52% + 4%, ΑΡΓΟ 40% + 4%, ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ 8% + 4%
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
ISO 9809 – 1 ΕΝ 1964 – 1 π 99/36/ΕC
CE ΦΙΑΛΗΣ ΠΙΛΟΤΟΥ 97/23/ΕC (TUV) – CE KΛΕΙΣΤΡΟΥ (ΒΑΜ) CE 0589
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Στερεώστε τις βάσεις στον τοίχο
Στερεώστε τις φιάλες ώστε η έξοδος των κλείστρων να είναι εμπρός
Συναρμολογήστε το συλλέκτη και τοποθετήστε τις ανεπίστροφες βαλβίδες
Συνδέστε τα κλείστρα μεταξύ τους με τους σωλήνες 3/8”- 3/8”. Τοποθετήστε την τάπα 3/8” στην τελειταία φιάλη
Συνδέστε τα κλείστρα με τις ανεπίστροφες βαλβίδες στον συλλέκτη χρησιμοποιώντας τους σωλήνες 21,78 – 3/4”
Συνδέστε τον πιλότο με την πρώτη φιάλη χρησιμοποιώντας τους σωλήνες 21,78 – 3/4”.
Τοποθετήστε τον πυροκροτητή και την τάπα 3/8” στο κλείστρο του πιλότου.